Extern

Ungaria impune de miercuri noi restricții, inclusiv pentru români

Ungaria va impune noi restricții, de miercuri, la intrarea în țară, a anunțat ministrul Gergely Gulyás, potrivit MTI, citat de Descoperă.ro. România a fost inclusă în categoria țărilor galbene, ai căror cetățeni trebuie să stea în carantină 14 zile la sosirea în Ungaria.

Potrivit agenției ungare de presă MTI, ministrul Gergely Gulyás a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că Ungaria trebuie să-şi păstreze siguranţa, să împiedice introducerea virusului din străinătate.

Astfel, guvernul a decis să clasifice statele după gravitatea epidemiei de coronavirus în trei categorii – roşu, galben şi verde -, şi să limiteze în consecinţă trecerea frontierei de către persoanele care sosesc din aceste ţări, a explicat Gergely Gulyás, potrivit Mediafax.

„În cazul categoriei verzi nivelul de contaminare şi riscul sunt reduse, intrarea în ţară poate fi permisă. În categoria galbenă intră ţările în care situaţia este mai puţin gravă, iar în categoria roşie ţările unde situaţia este gravă”, a declarat ministrul.

Care sunt noile restricții impuse de Ungaria pentru cetățenii români, citește pe Descoperă.ro.

Related posts

Președintele, amendat că a poftit la o cafea pe timp de pandemie

admin

RESTRICȚII pentru românii care merg în Austria. Aceștia trebuie să prezinte testul negativ la COVID-19

Anna Casian-Musteață

REGULI NOI pentru persoanele care sosesc din țările membre ale UE și Spațiului Economic European

Anna Casian-Musteață
openmedia