News

Situaţia la frontieră: În ultimele 24 de ore au intrat în țară 49.300 de persoane

În data 10.07.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 95.900 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 36.300 mijloace de transport (dintre care 13.200 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 49.300 persoane cu 18.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 46.600 persoane cu 18.200 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 40.100 de persoane şi 19.700 de mijloace de transport (6.600 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 19.400 de persoane cu 10.400 mijloace de transport.

Politia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 50 fapte ilegale (18 infracţiuni şi 32 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 567.600 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 27.100 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 56 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 19 cetăţeni români din diferite motive legale.

Related posts

23 de cetățeni din Siria, Palestina și Egipt se ascundeau într-o autoutilitară. Intenționau să ajungă în Germania, Austria și Suedia!

Anna Casian-Musteață

Accident rutier la Constanța: Nouă persoane au fost transportate de urgență la spital

Anna Casian-Musteață

La Centrul Secundar de Instruire pentru luptă de la Smârdan se desfășoară exerciţiul „Scutul de Foc — 20.1”, la care participă militari din România și Moldova

Anna Casian-Musteață
openmedia