Social

Guvernul României va dubla alocațiile copiilor de la 1 august 2020

Alocaţiile copiilor trebuie dublate de la 1 august, a decis, miercuri, Curtea Constituţională a României (CCR), care a respins sesizarea Guvernului.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art. I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a decis Curtea Constituţională a României, transmite Mediafax.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României.

Guvernul a atacat legea privind dublarea alocaţiilor copiilor, de la 1 august 2020, susţinând că nu există prevăzute sursele de finanţare.

La începutul lunii iunie Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi „pentru”, trei „împotrivă” şi 98 de abţineri.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Sursa – Regional

Related posts

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore: 12 cetățeni români nu au avut voie să iasă din țară

Anna Casian-Musteață

Accident grav în București: Un șofer a fost rănit după ce lemnele dintr-o remorcă i-au intrat prin parbriz

Redacţia Openmedia

Riscăm sa ne întoarcem la starea de urgență? Ce spune Președintele Klaus Iohannis

Anna Casian-Musteață
openmedia