News

Aproximativ 12.500 pachete țigări, depistate la graniţa cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat la „frontiera verde” aproximativ 12.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de peste 144.000 lei.

Duminică, 12 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, a fost desfăşurată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.40, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localității Costileva, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor,  folosind somațiile verbale, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit în localitate.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.340 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 144.378 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat,  precum şi verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerii la răspundere a acestora.

Related posts

Corovanirus România: Au fost înregistrate 1104 cazuri noi

Anna Casian-Musteață

„PIRAȚII RUTIERI” din țară, verificați de polițiști. Peste 250 de mașini au fost imobilizate

Anna Casian-Musteață

COVID în România: 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere

Anna Casian-Musteață
openmedia